کلینیک تخصصی دندانپزشکی صدف
۱۴۰۳/۱۱/۵
جراحی دهان و دندان
با حرفه ای ها همراه باشید
 
جراحی دهان و دندان، فک و صورت :
 
متخصصان جراحی دهان و دندان ، فک و صورت درحقیقت دندانپزشکانی هستند که پس از گذراندن دوره دندانپزشکی عمومی خود در دانشکده های دندانپزشکی یک دوره کامل و جامع جراحی دهان و دندان بیمارستانی بالغ بر 4 سال را تحت نظر اساتید مختلف در بیمارستان گذرانده و امکان انجام هر گونه مداخله جراحی در ناحیه دهان، فک و صورت را می یابند.

متخصص جراحی دهان و دندان در حوزه خدمات سرپایی در ناحیه دهان و فک، می توانند نسبت به خارج نمودن دندان های نهفته در زیر لثه و یا محبوس شده در داخل استخوان مانند دندان های عقل، حذف ریشه های عفونی و یا درمان کیست های مختلف ایجاد شده در داخل فک اقدامات لازم را انجام دهند.

متخصص جراحی دهان و دندان همچنین جراحی های اختصاصی نظیر، حذف انتهای ریشه دندان با هدف حفظ الباقی ریشه و تاج و یا ایجاد دسترسی به دندانهای نهفته ای نظیر دندان نیش که متخصص ارتودنتیست در نظر دارد آن را به کمک مکانیک های ارتودنسی به محل اصلی اش جابجا نماید را انجام می دهد.
 
 
 
 
سایر اقدامات متخصصین جراحی دهان و دندان :

جراحی ریشه

متخصصین جراحی دهان و دندان قادرند که ریشه هایی که به هر دلیلی در فضای سینوس های فک بالا فرو رفته و خارج کردن آنها توسط دیگر دندانپزشکان مقدور نیست را خارج نمایند و یا بافت های اضافی و مزاحمی را که ممکن است برای بیمار اذیت کننده بوده و یا در نشستن دست دندان های افراد سالمند و یا دارای دست دندان ایجاد اختلال کرده است را حذف نمایند.

ایمپلنت دندان

متخصص جراحی دهان و دندان باتوجه به دانش بالای خود قادرند در نواحی بی دندان ایمپلنت گذاشته و بیمار را برای برخورداری از دندان هایی با قابلیت مشابه با دندان اولیه خود کمک کنند.

پیوند استخوان

آنها در مواقعی که مشاهده می کنند استخوان ناحیه جهت انجام و تحمل ایمپلنت دارای ارتفاع، عرض و شکل مناسب نیست با استفاده از تکنیک های تخصصی جراحی دهان و دندان و بهره گیری از مواد زیست سازگار ویژه (بایو متریال) می توانند که استخوان ناحیه را بازسازی، تقویت و ساماندهی کنند به نحوی که طول عمر ایمپلنت گذاشته شده را به میزان بالایی افزایش دهند.

سینوس لیفت

عمل افزایش ارتفاع حفره دندانی در نواحی دندانی فک بالا در مجاورت فضای سینوس ها که می بایست با بالا بردن کف حفره سینوس انجام شود و اصطلاحا به آن سینوس لیفتینگ می گویند یکی دیگر از اقدامات تخصصی جراحی دهان و دندان است که توسط این متخصصین برای افزایش کیفیت نصب ایمپلنت اتفاق می افتد.

جراحی پریو و زیبایی

تغییرات درخواستی بیمار در نسج نرم نظیر رفع نامتقارن بودن آنها در طرف چپ و راست، حذف خال های صورتی و یا تزریق های مواد ایمن در نواحی با هدف بهبود زیبایی لب و رفع چین و چروک هایی ناحیه صورت از دیگر اقدامات متخصصین جراحی دهان و دندان است.
 
جراحی دندان نهفته

نهفتگی و عدم رویش دندان از داخل استخوان فک به داخل حفره ی دهان معمولا به دلیل عدم وجود فضای کافی برای رویش دندان اتفاق می افتد.

شایع ترین محل نهفتگی در ناحیه ی دندان های عقل به علت تکامل و کوچک تر شدن استخوان فک بوده ولی می تواند در مورد سایر دندان هانیز اتفاق افتد.

برای این کار برش ظریفی در نواحی خاص مخاطی داده شده و در موارد لزوم با چند تکه کردن دندان و حتی گاهی با برداشت مقدار حساب شده از استخوان فک اطراف دندان نهفته به طوری که در ظاهر صورت اشکالی ایجاد نشود، دندان خارج می گردد.

بدیهی است که پس از تزریق بی حسی، بیمار جز مقداری فشار و احساس انجام کار، دردی نخواهد داشت. به ندرت ممکن است جراح به جهت وضعیت خاص دندان نهفته در رادیوگرافی و یا شرایط سیستمیک بیمار و وجود بیماری های خاص انجام این گونه اعمال را با هماهنگی به اتاق عمل موکول نماید.
 


نکته دیگر :
لازم است توجه گردد تنها دندان های عقل نیستند که ممکن است دچار نهفتگی شوند بلکه این اتفاق ممکن است برای تمام دندان ها روی دهد. این دندان های نهفته باید توسط دندان پزشک متخصص از فک خارج شوند. در کلینیک ما این عمل توسط پزشکان متخصص بسیار مجرب انجام می شود و درد و تورم و صدمات حین عمل به استخوان فک به حداقل می رسد.

در موارد دیگر، اگر ترمیم یک دندان بسیار پوسیده و یا شکسته و ترک خورده امکان پذیر نباشد و یا اگر درمان ریشه ی یک دندان عفونی دچار شکست شده باشد و عملی و منطقی به نظر نرسد باید دندان را خارج کرد. دندان های بسیار لق که به بیماری لثه دچار هستند یا دندان هایی که کج روییده اند و در جویدن نقشی ایفا نمی کنند نیز کاندید کشیده شدن هستند.
 
 مشکلات دندان عقل

اغلب افراد جامعه مشکلاتی با دندان عقل دارند. از جمله دردسرهایی که دندان‌های عقل روییده، نهفته و نیمه نهفته می‌توانند ایجاد کنند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • تحلیل ریشه دندان آسیای دو
  • تضعیف استخوان فک توسط یک دندان نهفته
  • عدم استحکام مکانیکی استخوان فک در برابر ضربه
  • نامرتب شدن و در هم ریختگی بقیه دندان های فک
 مناسب ترین سن خارج کردن دندان عقل

بهترین سن برای خارج کردن دندان عقل از دهان ، زیر 20 سالگی است . البته در سنین 20 تا 40 سالگی هم امکان خارج کردن آن‌ها وجود دارد، ولی پس از 40 سالگی کشیدن دندان عقل دشوارتر می‌شود .

اگر مقدار کافی از تاج دندان عقل در منطقه دهان ظاهر شده باشد و وضعیت مناسبی داشته باشد، کشیدن آن اغلب آسان است و نیازی به جراحی ندارد. اما در شرایط پیچیده‌تر ، برای خارج کردن دندان عقل نیاز به جراحی است که بهتر است این کار توسط شخص متخصص و با وجود امکانات کافی انجام شود .

علائم مربوط به دندان عقل نهفته

دندان عقل نهفته اغلب با درد و دندان‌درد همراه است و ممکن است با علائم زیر همراه باشد :

درد در فک پایین و کناره های صورت
تورم
لثه های خونی
دشواری در باز کردن فک
کرختی
سردرد
بوی بد دهان
مزه ناخوشایند در دهان موقع خوردن غذا
غدد لنفاوی متورم در گردن
 
 نحوه جراحی دندان عقل :

برای جراحی دندان عقل برشی بر روی لثه انجام شده و در صورت نیاز مقداری از استخوان فک برداشته می‌شود . دندان عقل ممکن است به صورت یک تکه خارج شود و یا برای سهولت خروج از فک به قطعات کوچک‌تری تقسیم شده هر قطعه جداگانه خارج شود.

در نهایت لثه ناحیه جراحی به کمک بخیه، بسته خواهد شد. به هر حال نکته مهم این است که برای جراحی و یا کشیدن دندان عقل ، ناحیه مورد نظر کاملا بی‌حس می‌شود و شما اصولا دردی احساس نخواهید کرد. احساسی که شاید ناخوشایند به‌نظر برسد تنها نوعی احساس فشار است .

جراحی دندان عقل را به تعویق نیندازید !

دندان عقل در ناحیه‌ای است که عصب حسی صورت از آنجا عبور می‌کند و کمی بی‌دقتی می‌تواند سبب صدمه زدن به این عصب مهم شود.
همچنین دندان عقل در منطقه‌ای است که شریان و ورید از آنجا عبور می‌کند و امکان افتادن دندان به کف دهان و نیاز به جراحی وسیع وجود دارد . با این حال هر چه سن بیشتر باشد ، امکان خارج کردن دندان عقل سخت‌تر می‌شود ولی در سنین پایین‌تر ، استخوان نرم‌تر است و دندان راحت‌تر خارج می‌شود .
 
جراحی دندان عقل

معمولاً هر فردی دارای 2 دندان عقل در فک بالا ،2 دندان عقل در فک پایین و در مجموع دارای 4 دندان عقل است .

گاهی به دلایلی از جمله دلایل ارثی ، بیماری‌های دوران کودکی ، عدم هماهنگی رشد استخوان فک با اندازه دندان‌ها و … این دندان‌ها در داخل فک نهفته می‌مانند.

همچنین ممکن است قسمتی از تاج آن‌ها به طور ناقص در دهان ظاهر ‌شود ، که در این صورت به آن دندان عقل نیمه نهفته گفته می‌شود. دندان نهفته عقل دندانی است که از زمان رویش آن گذشته و به دلایل متعدد قادر نیست که در ردیف مناسب سایر دندانها قرار گیرد.

چنین دندان عقلی ممکن است در بافت نرم یا سخت گیر کرده باشد. مشکلاتی که دندانهای نهفته عقل می‌توانند ایجاد کنند عبارت است از التهاب بافت نرم پوشاننده این دندانها که در اغلب موارد درارتباط با دندانهای نیمه رویش یافته اتفاق می‌افتد .
 
مراقبت های بعد از جراحی دندان

بعد از جراحی دندان بر روی ناحیه دندان گاز استریل را تا 20 دقیقه نگه دارید و پس از آن مایعات خنک و یا بستنی میل نمائید .
از مک زدن و خالی نمودن مکرر آب دهان خودداری نمائید .
داروهای تجویز شده خود را به موقع و طبق دستور دندانپزشک استفاده نمائید .
تا 24 ساعت پس از جراحی غذاها و مایعات نرم و خنک ( اب میوه خنک ، سوپ سرد ، بستنی و ... )مصرف نمائید .
بعد از 7 تا 10 روز جهت کشیدن بخیه به دندانپزشک خود مراجعه کنید .
ممکن است تا 48 ساعت پس از جراحی تورم ، درد ، کبودی و خونابه داشته باشید ، این امر طبیعی است و طی 7 تا 10 روز از بین خواهد رفت .
در صورت مشاهده خونریزی غیر قابل کنترل و شدید به دندانپزشک خود مراجعه نمائید و از هیچگونه دارویی بدون تجویز پزشک استفاده نفرمایید .
در روز جراحی دهان را شستشو نکنید و از زدن مسواک بر روی محل جراحی خودداری نمائید .
تا 48 ساعت پس از جراحی از کشیدن سیگار ، قلیان ، پیپ و ... و همچنین از نی جهت نوشیدن مایعات خودداری فرمایید ، مکش باعث کنده شدن لخته تشکیل شده میشود و روند بهبودی را کند کرده و محل جراحی دردناک خواهد شد . 
 
خدمات جراحی قابل ارائه به مراجعه کنندگان محترم

دسته دوم

  • تقویت استخوان نگهدارنده دندان به کمک مواد زیست سازگار
  • پیوند استخوان از نسوج گرفته شده از خود بیمار جهت بهبود ساختار استخوان ناحیه
  • تمامی فرایندهای همراه با جراحی نسج سخت و نرم لازم جهت اصلاح فرم و اندازه استخوان محل استقرار پروتزهای دندانی مختلف
  • برداشت خال های موجود در صورت
  • برداشت نسوج نرم و یا سخت مزاحم در داخل و خارج دهان
  • تهیه نمونه از نسوج جهت ارسال به آزمایشگاه های تشخیص طبی و پاتولوژی
  • انجام جراحی های بیمارستانی ارتوسرجری جهت درمان اختلالات اسکلتی صورت
 
دسته اول
  • معاینه بالینی همراه با تطبیق مدارک پاراکلینیکی نظیر رادیوگرافی و آزمایش ها
  • حذف دندان های غیرقابل نگهداری و عفونی
  • حذف ریشه های عفونی باقی مانده در استخوان فک
  • حذف دندان های عقل روییده، نیمه روییده و یا نهفته در لثه و یا مدفون در استخوان
  • درناژ و درمان آبسه ها و حذف کانون های عفونی حاد یا مزمن در ناحیه دهان
  • جراحی انتهای ریشه دندان جهت حذف آبسه های عفونی انتهای ریشه
  • ایجاد دسترسی به دندان های نهفته جهت کمک به رویش آنها توسط درمان ارتودنسی
 
تاریخ به روز رسانی: 1399/11/26
تعداد بازدید: 2947
امتیازدهی
میانگین امتیازها:3 تعداد کل امتیازها:16
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal